Aktuellt möte

Julmöte äger rum måndagen den 16 december 2019 kl 17.15.
Föredraget börjar kl 17.15 i Geijersalen.

Bo Gräslund (professor emeritus i arkeologi vid Uppsala universitet) som kommer hålla ett föredrag under rubriken ”Beowulfkvädet – skönlitteratur eller historisk källskrift?”.

Vi kommer inte vara i Historiska institutionens personalrum utan äta på en restaurang vid namn Hassans EBC. Den ligger i husen för Evolutionsbiologiskt centrum, ett stenkast från Engelska parken. Adressen är Norbyvägen 14 för den som vill ta sig dit på egen hand – annars föreslår vi att de som är på mötet gör en gemensam insats och tar sig dit i samlad trupp. Vi har satt starttiden till 19.00, så att alla ska ha gott om tid på sig att ta sig från föredraget till middagen.

Julbord med Historiska föreningen, den 16 december kl. 19.00 hos restaurangen Hassans EBC, Norbyvägen

Pris: 295 kr/person (gäller även för studenter). I priset ingår traditionell julbuffé med måltidsdryck i form av bordsvatten och julmust. Ingen alkohol ingår men kommer finnas till försäljning till ett nästan lika förmånligt pris som under våra andra sexor (för att täcka avgiften som tillkommer för att få servera alkohol i lokalen kommer öl och snaps kosta ca 10 kr mer än vanligt).

Anmälan: Ni anmäler er genom att skicka ett mail till historiskaforeningen@gmail.com, där ni anger ert namn samt om ni har några mat- eller dryckespreferenser. Anmäl gärna ifall ni vill dricka alkoholfri öl, så vi vet om vi ska köpa in extra av den varan. Skicka er anmälan senast den 13 december.